Διαγωνισμός Juvenes Translatores

Mαθητικός διαγωνισμός μετάφρασης «Juvenes Translatores»

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθει ο διαγωνισμός στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς υπο την εποπτεία της καθηγήτριας Γαλλικής φιλιλογίας Μανά Αναστασίας με τη συμμετοχή δύο μαθητριών του σχολείου μας.

 

  • juvenes1
  • juvenes2
  • juvenes3
  • juvenes4

Simple Image Gallery Extended

    

Ο διαγωνισμός Juvenes Translatores διοργανώνεται από την μεταφραστική υπηρεσία της ευρωπαϊκής επιτροπής για 11η συνεχόμενη χρονιά.«Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που συνδυάζει δύο από τους σημαντικότερες ευρωπαϊκές αξίες ?τη γλωσσική πολυμορφία και τα νέα ταλέντα. Προσκαλώ τα σχολεία απ? όλη την Ευρώπη να λάβουν μέρος σ? αυτόν τον διαγωνισμό» ανάφερε σε μια δήλωση του κ. Γκίντερ Έτινγκερ, που είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος και αρμόδιος για τους ανθρωπινούς πόρους, τον προϋπολογισμό και την μετάφραση. Οι μεταφραστές μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας και να έχουν γεννηθεί το 2000. Μπορούν επομένως να λάβουν μέρος 17χρονοι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός του Juvenes Translatores («νέοι μεταφραστές» στα λατινικά) διοργανώνεται από το 2007 μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών στα σχολεία και να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς μαθητές να δουν πως πραγματικά είναι το επάγγελμα ενός μεταφραστή, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αναδεικνύει τη πλούσια γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης.