Εκπαιδευτική δράση "Ξεναγοί εξ' αποστάσεως"

Το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2021-2021 στην εκπαιδευτική δράση "Ξεναγοί εξ'αποστάσεως" που διοργάνωσαν σε συνεργασία το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας, δια της ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της εκπαιδευτικής πρότασης ήταν οι μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν περιβαλλοντικά και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου τους και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την ανάδειξή τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του/της ξεναγού. 

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά δια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δια της δια ζώσης διδασκαλίας. Κάθε συμμετέχον σχολείο με τη μαθητική ομάδα του επέλεξε ένα ή περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής του, υιοθέτησε το σημείο, συγκέντρωσε πληροφορίες και υλικό, συνέταξε ένα ολιγόλεπτο κείμενο το οποίο ηχογραφήθηκε από τους/τις μαθητές/μαθήτριες σε διαφορετικές γλώσσες. Το υλικό αυτό, κείμενο, ηχητικό αρχείο, φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκε σε έναν κοινό ηλεκτρονικό χάρτη, στον οποίο τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε σχολείου δημιουργούν ένα μονοπάτι εξερεύνησης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δήμος Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού). Το σχολείο μας επέλεξε το στρατόπεδο Κόδρα και το την ακτή Καλαμάκι-Καλαμίτσα.

Το αποτέλεσμα μίας συλλογικής δουλειάς είναι εξαιρετικό:
 
 
Xenagoi