Συμμετοχή στη δράση-πρόγραμμα "Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο"

LSTT logo GR

Το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην εκπαιδευτική δράση "Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο"" που αποτελεί πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία κάθε χρονιά με διάφορους φορείς (  Ελληνογερμανική ΑγωγήΤμήμα ΦΠΨ του ΕΚΠΑNOESIS – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας   κ.α). Μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.  Στο πλαίσιο της δράσης μας, οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα και να μάθουν θετικές επιστήμες με δημιουργικό τρόπο. Οι επιμέρους στόχοι της δράσης, οι οποίοι έχουν ως κεντρικό άξονα τη διεπιστημονική διασύνδεση των θετικών επιστημών με εκφάνσεις της τέχνης με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις θετικές επιστήμες, αφορούν τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά με τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών της Α' & Β' τάξης του σχολείου μας: Ακριτίδου Βαία, Βάμβας Γεώργιος, Βακαδήμας Χρήστος, Γεωργιάδου Μαρία, Ζησοπούλου Έλλη, Καραγεώργου Έριν, Μήτσιαλου Άννυ, Οικονομίδου Χριστίνα, Χαρτοματσίδου Ιωάννα και Χασάπη Μιχαέλα. Συντονιστές εκπαιδευτικοί ήταν η κα Αλεξάνδρα Προκόβα ΠΕ02 και η κος Γιώργος Νικολακάκης ΠΕ86. 

Οι μαθητές προετοίμασαν το θεατρικό σκετς "Η καρδιά", γράφοντας το σενάριο και τη μουσική, προετοιμάζοντας τη δική του χορογραφία, εφαρμοζοντας τη δική τους σκηνοθετική αντίληψη. Το αποτέλεσμα μίας συλλογικής δουλειάς είναι εξαιρετικό! Το μικρό μας θεατρικό απέσπασε 2 βραβεία στις παραστάσεις των Λυκείων στην εκδήλωση των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων που οργανώθηκε στις 9-10 Απριλίου 2022, το βραβείο καλύτερης Μουσικής σύνθεσης και το βραβείο καλύτερης Χορογραφίας!

 

Σάββατο 9/4/2022 - Η προβολή της παράστασης

 

 

Κυριακή 10/4/2022 - Λίγα λόγια απο τους συμμετέχοντες

 

 

 

Heart 1Heart 2Heart 3
 
Περισσότερα στον ιστότοπο της δράσης http://lstt.eu/